A Zumba®-ról

A Zumba® óra egyaránt hatékony kardió és izomerősítő. A lépések egyszerűek, bárki által könnyen elsajátíthatóak, táncos tapasztalatra nincs szükség. A Zumba® óra igazi party hangulatban telik, amely félelemtől mentes környezetet kínál az edzést újonnan kezdők, a táncban kevésbé jártasak számára is, és mindazoknak, akik korábban haboztak csoportos órákon részt venni. A táncokba beépített zumba® gyakorlatokkal erősíted izmaidat és formálod alakod. Megtasnulhatod a salsa, merengue, calypso, cha-cha-cha, cumbia, tango, samba, reggaeton alaplépéseit .

Gyakran ismételt kérdések

Hol találok igazi Zumba® órát, képzett oktatót? Az összes hivatalos oktató megtalálható a http://search.zumba.com/instructors oldalon. Aki itt nem szerepel, az nem képzett oktató, és a Zumba® név használatára illetve Zumba® óra tartására semmilyen körülmények között nem jogosult! A Zumba® oktatói státusz csupán egy évig érvényes, amely cím megtartásához a tanfolyam megújítására van szükség. A folyamatos oktatói státusz a ZIN (Zumba® Instructors’ Network, azaz Zumba® Oktatók Hálózata) tagsággal tartható fenn.

Egyáltalán nem kell előzetes tánctudás. Bárki képes zumbázni, maximum még nem tud róla, hiszen nem próbálta. A Zumba® bármilyen korosztálynak, testalkattól, és tudásszinttől függetlenül ajánlatos. A kulcs a jó oktató, aki nehézségek nélkül és észrevétlenül adja át a lépéseket, kombinációkat, adott esetben a koreográfiát.

A Zumba® lényege nem az, hogy minden lépést tökéletesen leutánozz. Nyugodtan hibázhatsz, csak hallgasd és érezd a zenét. Szórakozz és engedd el magad!

A képzett Zumba® oktatók komoly módszertannal dolgoznak, amely alkalmas arra, hogy bármilyen szintű résztvevő megtalálja, amit keres. Az órákon általában vegyes a közönség, találkozhatsz hozzád hasonlóan kezdőkkel, haladókkal, profi táncosokkal illetve vaskondicióval rendelkező sportemberekkel. Legfontosabb, hogy a következőket a fejedben tartsd: Te úgy mozogsz, ahogy tudsz. Senkinek nincs joga ahhoz, hogy kritizálja a mozgásodat, stílusodat. És hidd el, senki nem is fogja 🙂 A lényeg, hogy elgyere, részt vegyél, engedd el és add át magad a zenének. Csoda fog történni 🙂

Oktatók

Az összes hivatalos oktató megtalálható a http://search.zumba.com/instructors oldalon.
Bencze Katalin

személyedző és aerobik oktató, a BodyHouse fitnesz stúdió tulajdonosa.