A deepWORK®

A deepWORK® atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges és más ismert mozgásprogramoktól meglehetősen eltérő edzésforma: a gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint! A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait. Mi is az a deepWORK®? A deepWORK® ötvözi a bodyART® és az IRON SYSTEM® mögött rejlő tudást. atletikus, intenzív, ugyanakkor egyszerű, különleges és más ismert mozgásprogramoktól meglehetősen eltérő edzésforma: a gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a rengeteg pozitív energia! Csoportosan, mindenféle eszköz nélkül végzett holisztikus funkcionális tréning, amelynek kitalálója Robert Steinbacher!

Vélemények : Prof. Dr. phil. habil. Dirk Buesch, az IFHIAS Intézet Tudományos Tanácsadó Bizottságának tagja: „A deepWORK® a motoros képességek fejlesztését szolgáló, rendkívül vonzó és egyben hasznos edzésforma, amely nemcsak fitnesztermekben, csoportos foglalkozások keretében végezhető, de szabadidős, populáris és erősportokban egyaránt. A deepWORK® csak teljes testtel végzett gyakorlatsorokból áll, amelyek ötvözik a mindennapokban és a versenysportban alkalmazott mozdulatokat. Erő, kitartás és rugalmasság – egymástól nem független tulajdonságok, ugyanakkor fejleszhetők, amennyiben figyelembe vesszük a funkcionális anatómiai adottságokat és a jó fizioterápiás szempontokat. A deepWORK® mozdulatsorok tehát számos izom együttes, összehangolt használatát igénylik, és különösen sok kalória elégetésével járnak. Az integrált megközelítésnek megfelelően nemcsak a fő izomcsoportokhoz tartozó izmok koordinációját fejlesztik, hanem a kitartott testhelyzetek és a dinamikus, körkörös mozdulatok váltakozásának köszönhetően a tartóizmokat is, azaz a mélyen fekvő izmokat, ízületeket tartó és védő izmokat, hogy megfelelőbb módon töltsék be a funkciójukat – hiszen ez a valódi funkcionális tréning lényege. Összességében tehát a deepWORK® minden más, jelenleg elérhető csoportos edzésformánál jobban segíti a teljesítőképesség javítását és az egészségvédelmet, csakúgy mint a testzsír csökkentését, a jó közérzet kialakítását stb.”

Gyakran ismételt kérdések

Természetesen igen! Sőt! A jóga és a pilates is alapvetően férfi mozgásformák voltak, férfiak végezték őket. Férfiak dolgozták ki őket férfiaknak. Az, hogy most, ebben a korban inkább nők csinálják többen csak a tájékozatlanság és a divat számlájára írható.

A deepWORK® ötvözi a bodyART® és az IRON SYSTEM® mögött rejlő tudást. atletikus, intenzív, ugyanakkor egyszerű, különleges és más ismert mozgásprogramoktól meglehetősen eltérő edzésforma: a gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a rengeteg pozitív energia! Csoportosan, mindenféle eszköz nélkül végzett holisztikus funkcionális tréning, amelynek kitalálója Robert Steinbacher! A deepWORK™ mozgássorokat úgy fejlesztették ki, hogy a megfelelő légzésgyakorlatokkal kombinálva mindig együtt jelenjen meg bennük az erősítés és a nyújtás, azaz a feszültség és a relaxáció. A deepWORK™ órák különböző szakaszokból állnak, amelyeknek az öt természeti elem – föld, fa, tűz, fém és víz – az alapja. Ezek más-más energiaforrásokat képviselnek. A deepWORK™ óra egyes szakaszainak végén a résztvevők energiaszintje jelentősen visszaesik. Ez az a technika, amelyre meditációs terápia, az úgynevezett dinamikus meditáció is épít. Ezt a főként távol-keleti gyökerekkel rendelkező gyógymódot depresszióban, rákban vagy pszichoszomatikus betegségekben szenvedő egyéneknél alkalmazzák.

A deepWORK® atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges és más ismert mozgásprogramoktól meglehetősen eltérő edzésforma: a gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint! A deepWORK® a jin-jang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait.

Oktatók

Mihálydeákpál Júlia

Mihálydeákpál Júlia

BodyART edző

BodyART edző HAMAROSAN!

Bencze Katalin

személyedző és aerobik oktató, a BodyHouse fitnesz stúdió tulajdonosa.